Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Χαρίρα (Harira)


Χαρίρα (Harira)




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 55 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
100γρ. φακές που έχετε μουσκέψει αποβραδίς
175γρ. αρνίσιο κρέας σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα ζαφορά
Αλάτι, πιπέρι
1400γρ. ζωμό αρνίσιου κρέατος
2 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
225γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
25γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τις φακές, το κρέας, τα κρεμμύδια, τη ζαφορά, αλατοπίπερο και το ζωμό. Αφήστε τα να κοχλάσουν και σιγοβράστε τα 40 λεπτά. Προσθέστε τον τοματοπολτό, τις ντομάτες, το μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά. Αναμείξτε το αλεύρι με κρύο νερό μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και στη συνέχεια προσθέστε τον στη σούπα. Ανακατεύετε, αφήνετε μέχρι να κοχλάσει και συνεχίζετε το βράσιμο άλλα 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.

*Κλασική σούπα της Βόρειας Αφρικής που τρώγεται μόλις τελειώσει το Ραμαζάνι.


 Πηγή: «Μεσογειακή μαγειρική» εκδ. Ακαδημαϊκή