Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Κιμπέχ (Kibbeh) Λιβανέζικη σπεσιαλιτέ


Κιμπέχ (Kibbeh)  Λιβανέζικη σπεσιαλιτέ




Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
150γρ. αλεσμένο πλιγούρι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κουκουνάρι αλεσμένο
½ κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
350γρ. αρνίσιο κιμά
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα ξερό θυμάρι
Λάδι για τηγάνι
Γιαούρτι

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεσμένο πλιγούρι σε λεκάνη με νερό. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι 5 λεπτά. Προσθέστε το κουκουνάρι και σωτάρετε 1 λεπτό. Βγάλτε το από τη φωτιά. Προσθέστε το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Στραγγίξτε και στεγνώστε το πλιγούρι. Βάλτε τον κιμά και το πλιγούρι στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Βάλτε το μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέστε το μπαχάρι, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
Χωρίστε τον κιμά σε 16 μερίδες. Με βρεγμένα χέρια πλάστε κάθε μερίδα σε σχήμα αυγού. Φτιάξτε μια τρύπα στη μέση, βάλτε λίγη από τη γέμιση με το κουκουνάρι και δώστε του πάλι το προηγούμενο σχήμα. Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με γιαούρτι και σαλάτα.


 Πηγή: «Μεσογειακή μαγειρική» εκδ. Ακαδημαϊκή