Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κρέπες με γαρίδες και λαχανικά


Κρέπες με γαρίδες και λαχανικά



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 12 κρέπες


Υλικά
½  κιλό γαρίδες μεσαίες
½ κιλό καρότα
½ κιλό κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβετε το κεφάλι και την ουρά από τις γαρίδες, τις πλένετε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τις αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάτε τη ράχη της γαρίδας στο σημείο που ενώνεται με το κεφάλι και βγάζετε το εντεράκι της. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε το λευκό ξίδι, το αλάτι, βράζετε τις γαρίδες για 6 λεπτά, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε μικρές ροδέλες.
Για να κάνετε τη γέμιση, πλένετε τα καρότα και τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζετε και τα τρίβετε στον τρίφτη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις βρασμένες γαρίδες, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Τέλος, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Γεμίζετε κάθε κρέπα με 2 κουταλιές από το μείγμα στο κέντρο τους. Τις διπλώνετε στη μέση και πάλι στη μέση, για να γίνουν τρίγωνες, τις στρώνετε δίπλα δίπλα σε ένα πυρέξ και τις ψήνετε στους 200ο C, για 20 λεπτά. Σερβίρετε, γαρνίροντας με όση γέμιση περίσσεψε.

*Για τα φύλλα της κρέπας δείτε συνταγή.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Νικόλας Σακελλαρίου