Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ζύμη Σικρέ


Ζύμη Σικρέ










Υλικά
240γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
180γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
400γρ. αλεύρι
32γρ. κορνφλάουρ
3γρ. αλάτι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Πριν το χρησιμοποιήσουμε, το αφήνουμε στο ψυ΄γείο για μία ώρα, για να ξεκουραστεί. Εάν θέλουμε, το ζυμάρι το φτιάχνουμε μια μέρα πριν.

Πηγή: Gourmet περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ»  Στέλιος Παρλιάρος