Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Μάφιν πορτοκαλιού


Μάφιν πορτοκαλιού






Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
24 μάφιν


Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κούπα ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κούπα γάλα
75γρ. βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα πορτοκάλια ψιλοκομμένα χωρίς φλούδα και κουκούτσια


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη. Σπάστε το αυγό σε ένα μπολ και χτυπήστε το με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε ελαφρά, μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσέχετε να μην το ανακατέψετε υπερβολικά.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πορτοκάλια και το χυμό τους. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τα ατομικά φορμάκια σχεδόν μέχρι το χείλος. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνετε τα μάφιν να κρυώσουν και τα σερβίρετε.