Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Μαρινάδα για σουβλάκια γαλοπούλας


Μαρινάδα για σουβλάκια γαλοπούλας





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής 5 ώρες
Για 1 κιλό κρέας

Υλικά
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ξινόγαλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξερό άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξερό κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα σκεύος το ελαιόλαδο, το ξινόγαλα, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και προσθέτετε τα κρέατα. Η μαρινάδα πρέπει να καλύπτει πλήρως το κρέας. Αφήστε τη γαλοπούλα στη μαρινάδα για 5 ώρες.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές»,  Νίκος Σακελλαρίου.