Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια


Μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια






Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής 4 ώρες
Για 1 κιλό κρέας

Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. τσαγιού ξερό θυμάρι
2 κουτ. τσαγιού ξερή ρίγανη
5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα σκεύος το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό, ανακατεύετε και προσθέτετε το κρέας. Η μαρινάδα πρέπει να καλύπτει πλήρως το κρέας. Αφήστε το χοιρινό στη μαρινάδα για 4 ώρες.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές»,  Νίκος Σακελλαρίου.