Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Γαρίδες τηγανητές με σάλτσα ταρτάρ


Γαρίδες τηγανητές με σάλτσα ταρτάρ




Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
Για τη σάλτσα ταρτάρ
1 φλιτζάνι μαγιονέζα, κατά προτίμηση σπιτική (δείτε συνταγή)
1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού κάππαρη, ξεπλυμένη και ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
2 κουτ. γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τις γαρίδες
1 φλιτζ. μπύρα μαύρη, ξεθυμασμένη
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 φλιτζ. ηλιέλαιο, για το τηγάνι
750γρ. γαρίδες μεγάλες, ξεφλουδισμένες, με το κέλυφος της ουράς
1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
¼ φλιτζ. καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ταρτάρ. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, την κάππαρη, το τουρσί και το χυμό λεμονιού. Αφού ενσωματωθούν καλά, προσθέστε και το μαϊντανό και ανακατέψτε. Φυλάξτε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Σε μια γαβάθα, ανακατέψτε μαζί την μπύρα, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το καλαμποκάλευρο. Βάλτε το κουρκούτι στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε το ηλιέλαιο να κάψει. Στο μεταξύ, σε πιάτο βάλτε το κορνφλάουρ και σε αυτό ανακατέψτε τις γαρίδες. Όταν το λάδι κάψει, σηκώστε τις γαρίδες μια μια από την ουρά, βουτήξτε στο κουρκούτι με την μπύρα, αφήνοντας να τρέξει το επιπλέον, και μετά μεταφέρετε προσεκτικά στο λάδι.
Αφήστε την κάθε τηγανιά να ψηθεί για 2 λεπτά και μεταφέρετε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε αμέσως μαζί με τη σάλτσα ταρτάρ.


 Πηγή: Gourmet περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ»