Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Σαλάτα Γουόλντορφ


Σαλάτα Γουόλντορφ



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 0 λεπτά
Για 6 άτομα


Υλικά
2 μεγάλα σφιχτά μήλα
4 κλωνάρια σέλερι
½ φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
5 κουτ. γλυκού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Φύλλα από σαλάτα για το σερβίρισμα
Ραπανάκια για στόλισμα


Εκτέλεση

Κόβουμε σε κυβάκια τα μήλα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια το σέλερι. Παίρνουμε τα μήλα στραγγίζοντας τα και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Τα ανακατεύουμε με το σέλερι που πρέπει να είναι σε όγκο όσο και τα μήλα και προσθέτουμε τα καρύδια. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε χωριστό μπολάκι αραιώνουμε τη μαγιονέζα με το κρασί και τη ρίχνουμε στα μήλα. Τα ανακατεύουμε να τυλιχτούν στη σάλτσα. Στρώνουμε μια σαλατιέρα με τα φύλλα της σαλάτας μια μοιράζουμε το μείγμα των μήλων. Στολίζουμε από πάνω με ραπανάκια και σερβίρουμε.

*Η φήμη λέει ότι αυτή τη σαλάτα την έφτιαχναν στο φημισμένο αμερικάνικο ξενοδοχείο Waldorf Astoria, στη Νέα Υόρκη. Είναι νόστιμη και μυρωδάτη.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Εύη Βουτσινά