Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Φασολάδα


Φασολάδα


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής 12 ώρες
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 4 άτομα


Υλικά
½ κιλό φασόλια ξερά
1 κουτί χυμό ντομάτας ή 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 κλωναράκια σέλινο κομμένο
2 κρεμμύδια κομμένα
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
10 φετούλες χωριάτικο λουκάνικο


Εκτέλεση

Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε βαθύ σκεύος με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν. Την επόμενη, τα στραγγίζετε και βάζετε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο ζεστό νερό. Προσθέτετε τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, την ντομάτα και αφήνετε τη φασολάδα να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια.
Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το χωριάτικο λουκάνικο. Αφήνετε το φαγητό με όση σάλτσα θέλετε και να χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον νερό. Σερβίρετε τη φασολάδα σε βαθιά πιάτα, ζεστή, πασπαλισμένη με πιπέρι και αν θέλετε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: Νίκος Τσελεμεντές