Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Ψάρι πλόβ


Ψάρι πλόβ


Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 12 βρεφικές μερίδες ή 4 κανονικές
  

Υλικά
¼ κούπας ρύζι μπασμάτι
20γρ. φιλέτο σολομού ή φιλέτο άσπρου ψαριού χωρίς κόκαλα
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ κούπα μπιζέλια
1 μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη. Βάζετε το ψάρι σε αλουμινόχαρτο, από πάνω τοποθετείτε το βούτυρο και τυλίγετε χαλαρά στο αλουμινόχαρτο. Τοποθετείτε σε λαμαρίνα και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ασπρίσει και να ψηθεί καλά.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το βρασμένο ρύζι και τα μπιζέλια και βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρείτε προσεκτικά τυχόν κόκαλα από το ψητό ψάρι, και το προσθέτετε μαζί με το ζουμί του και το μαϊντανό στο μείγμα του ρυζιού. Ρίχνετε το πιπέρι και βράζετε για άλλα 3 λεπτά.

*Το πλοβ είναι ένα πιάτο με ρύζι που συναντάται στην Κεντρική Ασία. Αν θέλετε να το καταψύξετε, το φτιάχνετε με σολομό και όχι με άσπρο ψάρι καθώς δεν καταψύχεται καλά.