Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πάπια γεμιστή





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 2 ώρες
Για 4 άτομα
(Αυστριακή συνταγή)


Υλικά
1 πάπια
2 φλιτζ. ξερό ψωμί
1/3 φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. μανιτάρια σε φέτες
½ φλιτζ. βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
2 κουτ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κόκαλα από την πάπια, εκτός από τα μπούτια και τις φτερούγες. Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. Βάζουμε στο τηγάνι ¼ φλιτζ. βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ανακατεύουμε με το ψωμί, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο. Γεμίζουμε την πάπια και τη ράβουμε.
Τη βάζουμε σε γάστρα, την αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες. Σερβίρουμε με κόκκινο λάχανο τουρσί, ή με σοταρισμένα μανιτάρια.

Πηγή: Γεύσεις του κόσμου, εκδ.Suaseta