Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Ψάρι με σάλτσα σαμπάνιας


Ψάρι με σάλτσα σαμπάνιας




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 6 άτομα
(Γαλλική συνταγή)



Υλικά
6 φέτες ψαριού
3 μέτριες πατάτες
¼ φλιτζ. βούτυρο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¼ κουτ. γλυ΄κού θυμάρι
1 φλιτζ. σαμπάνια
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Λάδι για τηγάνισμα
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Αλατίζουμε, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια σε καυτό λάδι. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε και αυτές σε λάδι. Τις στρώνουμε σε πιατέλα και επάνω βάζουμε τις φέτες του ψαριού.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη σαμπάνια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5΄ περίπου. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 1΄ ακόμη. Κατόπιν σουρώνουμε τη σάλτσα και περιχύνουμε τα ψάρια.