Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού






Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μέλι και σουσάμι για το γαρνίρισμα
Νερό όσο χρειάζετε για να έχουμε ένα πηχτό χυλό


Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε ένα πηχτό χυλό. Αφού έχει ζεσταθεί το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα παίρνετε με ένα μικρό κουταλάκι από το χυλό και ρίχνετε στο λάδι. Βρέχετε το κουτάλι με νερό για να μην κολλάει ο χυλός. Όταν ροδίσουν οι τηγανίτες τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι. Αμέσως μετά βάζετε όσο μέλι και σουσάμι θέλετε.