Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Τραγανό κέικ με τρίμμα σοκολάτας






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 1 φόρμα 32Χ22εκ.




Υλικά
Για το κέικ
2 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
¾ φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
3 μεγάλα αυγά
¾ φλιτζ. γάλα
Για το γλάσο
½ φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζ. κρύο βούτυρο, κομμένο
1 φλιτζ. νιφάδες σοκολάτας
½ φλιτζ. καρύδια, χοντροκομμένα


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C, και βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα. Ετοιμάζετε το γλάσο. Σε μεσαίο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε τη ζάχαρη με το αλεύρι και τη σοκολάτα με τα καρύδια και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάτε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνετε σταδιακά εναλλάξ το αλεύρι  και το γάλα. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνετε για 1 ώρα στους 180ο C.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα και το καλύπτετε με το γλάσο.