Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Σιμιγδαλάτο







Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 1 ταψί φούρνου



Υλικά
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
300γρ. ζάχαρη
2 κούπες γιαούρτι
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. γλυκού σόδα διαλυμένη σε χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ ποτήρι κρασιού λικέρ (πορτοκάλι ή πικραμύγδαλο)
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
½ ποτήρι ζάχαρη


Εκτέλεση

Μέσα σε ένα σκεύος ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη σόδα, το λικέρ και το ξύσμα. Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί του φούρνου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 20’, μέχρι να ροδίσει. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 15’ και στη συνέχεια περιχύνετε το γλυκό όπως είναι ζεστό.
Μόλις το γλυκό κρυώσει, το κόβετε σε ρόμβους χαράσσοντας διαγώνιες γραμμές. Το βάζετε στο ψυγείο και πριν το σερβίρετε, το γαρνίρετε με σαντιγί ή παγωτό.