Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Ρατατούιγ


Ρατατούιγ


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 10 βρεφικές μερίδες ή 3 κανονικές


Υλικά
3 κουτ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
1 μικρή μελιτζάνα, σε κυβάκια
2 μεσαία κολοκυθάκια, σε κυβάκια
2 μεγάλα μανιτάρια, σε κυβάκια
4 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα και σπόρους
1 κουτ. γλυκού πελτέ
1 μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ και το μαϊντανό, ανακατεύετε και βράζετε για άλλα 15 λεπτά. Προσθέτετε λίγο νε΄ρο, αν χρειάζεται, για να μην κολλήσει το φαγητό.

*Το ρατατούιγ είναι ένα γευστικό πιάτο λαχανικών που σερβίρεται με πουρέ πατάτας, ζυμαρικά ή ρύζι. Μπορείτε να το πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί ή να το αναμίξετε με μια κουταλιά γιαούρτι.