Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Κουνέλι με μαύρες ελιές και πιπεριές




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 4 άτομα
(Πορτογαλική συνταγή)


Υλικά
1 κουνέλι
3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
6 κόκκινες πιπεριές, σε ροδέλες
6 σκελίδες σκόρδο
10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 φλιτζ. ξίδι
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
1 φλιτζ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση


Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες. Το βάζουμε σε πυρέξ με το ξίδι, τη δάφνη και το δεντρολίβανο, και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες. Κατόπιν το στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει και ροδίζουμε το κουνέλι. Έπειτα το αδειάζουμε σε γάστρα. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200ο C, για 1 ώρα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο ολόκληρο (χωρίς τη φλούδα) και τις ελιές.
Σκεπάζουμε πάλι τη γάστρα και την αφήνουμε στο φούρνο, για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κουνέλι και να μείνει με το λάδι του.

Πηγή: Γεύσεις του κόσμου, εκδ.Suaseta