Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ζυμαρικά με σάλτσα πιπεριάς





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
Για 10 νηπιακές μερίδες ή 4 μερίδες κανονικές


Υλικά
1 κουτ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο και τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
400γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. πελτέ λιαστής ντομάτας
1 μικρή χούφτα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Μαύρο πιπέρι
500γρ. ζυμαρικά
Τριμμένο τυρί (τσένταρ ή παρμεζάνα)



Εκτέλεση


Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτετε τις ντομάτες, το βασιλικό, το πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και ρίχνετε πιπέρι. Δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Εντομεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά με μερικές κουταλιές σάλτσα και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.