Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Εύκολες τηγανίτες


 Εύκολες τηγανίτες




Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
8 τηγανίτες


Υλικά
2 μεσαία αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 ¼ κούπας γάλα
¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
4 κουτ. σούπας σάλτσα μούρων


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120ο C. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τα αυγά, το αλάτι, το γάλα και το αλεύρι. Χτυπάμε με μίξερ ή αυγοδάρτη. Βάζετε το λάδι σε ένα πιατάκι ή μικρό μπολ. Με ένα πινέλο αλείφετε τον πάτο του τηγανιού με λίγο λάδι. Ρίχνετε 3 κουταλιές από το κουρκούτι και κουνάτε το τηγάνι κυκλικά, ώστε να καλυφθεί όλη τη επιφάνεια. Ψήνετε για 1 λεπτό και αφού βεβαιωθείτε ότι έχει ροδίσει, αναποδογυρίζετε και ψήνετε για άλλο ½ λεπτό. Διατηρείτε ζεστές τις έτοιμες τηγανίτες στο φούρνο, μέχρι να φτιάξετε τις υπόλοιπες.
Περιχύνετε τις τηγανίτες με λίγη σάλτσα μούρων, τις τυλίγετε σε ρολό και τις κόβετε σε κομματάκια.