Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ψωμάκια μπριός με κρέμα άνηθου και μπρικ





Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 ώρα
Για 20 κομμάτια


Υλικά

10 ψωμάκια μπριός, κατά προτίμηση στρογγυλά, κομμένα στη μέση
400γρ. μπρικ
2 λεμόνια κομμένα κάθετα στη μέση, και σε λεπτά φετάκια
½ ματσάκι άνηθο
Για την κρέμα
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2/3 φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι


 Εκτέλεση

Παρασκευάζουμε πρώτα την κρέμα άνηθου. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τον άνηθο, το κατίκι, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τις σταφίδες, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά να γίνουν λεία κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη, για 1 ώρα.
Βάζουμε τα ψωμάκια σε μεγάλη πιατέλα. Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι 1 παχιά στρώση από την κρέμα και προσθέτουμε από ½ κουταλάκι γλυκού μπρικ. Στολίζουμε με τα φετάκια λεμονιού και κορυφές άνηθου.


Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Ντίνα Νικολάου