Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Σούπα με καλαμπόκι






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
(Κινέζικη συνταγή)



Υλικά
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο (δείτε συνταγή)
2 φτερούγες βρασμένου κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας σέρι
1 ασπράδι αυγού
1 κονσέρβα καλαμπόκι με το ζουμί του
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
4 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. σούπας ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαιντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι



Εκτέλεση

Βάζετε το ζωμό κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά να βράσει. Στο μεταξύ, ξεκοκαλίζετε και ψιλοκόβετε το κοτόπουλο. Αλατίζετε και ραντίζετε με το σέρι. Χτυπάτε το ασπράδι και το προσθέτετε στο ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Μόλις ο ζωμός βράσει, προσθέτετε το κοτόπουλο, και το καλαμπόκι, και ανακατεύετε καλά. Ραντίζετε ξανά με αλάτι και σέρι. Διαλύετε το κορνφλάουρ στο νερό και το προσθέτετε στο ζωμό. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν μέχρι να δέσουν.
Σερβίρετε γαρνίροντας με ζαμπόν και μαιντανό.

Πηγή: Γεύσεις του κόσμου, εκδ.Suaseta