Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Ψάρι στο φούρνο με σάλτσα και κίτρινο τυρί


Ψάρι στο φούρνο με σάλτσα και κίτρινο τυρί

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα
(Ισπανική συνταγή)


Υλικά
6 φιλέτα γλώσσας
3 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
6 πράσινες πιπεριές μακριές
3 φλιτζ. κίτρινο μαλακό τυρί τριμμένο
3 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
Λάδι για το τηγάνισμα΄
Αλέυρι
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Αλατίζουμε, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τις γλώσσες σε καυτό λάδι. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις σοτάρουμε με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε και τα κρεμμύδια χωριστά. Στρώνουμε σε πυρέξ τη μισή σάλτσα ντομάτας και επάνω βάζουμε τις γλώσσες. Επάνω στις γλώσσες στρώνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και καλύπτουμε με το κίτρινο τυρί. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.