Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αρνί με λαχανικά


Αρνί με λαχανικά



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 55 λεπτά
Για 12 βρεφικές μερίδες


Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
450γρ. άπαχο αρνίσιο κιμά από μπούτι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα σε κυβάκια
2 μεσαία κολοκυθάκια σε κυβάκια
225γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 ¼ κούπας ζωμό λαχανικών (δείτε συνταγή)
400γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ
1 πρέζα αποξηραμένα μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι)
2 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
¼ κούπας νερό


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Σοτάρετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τον βγάζετε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τον αφήνετε στην άκρη.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και τα καρότα στο λάδι που έχει μείνει, και σοτάρετε για 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σοταρισμένο κιμά, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, το ζεστό ζωμό, τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά. Ανακατεύετε και μόλις πάρουν βράση, τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζετε και βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και με ένα κουτάλι αφαιρείτε το περίσσιο λίπος από την επιφάνεια. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με το νερό και περιχύνετε το φαγητό. Το αφήνετε να πάρει βράση και σερβίρετε.

*Το αρνί είναι μια θαυμάσια τροφή απογαλακτισμού. Είναι εύπεπτο και ως κόκκινο κρέας αποτελεί θαυμάσια πηγή σιδήρου. Σε αυτή τη συνταγή, το κρέας είναι ψιλοκομμένο ώστε να μπορεί το μωρό να το μασήσει εύκολα.