Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τσόπ σούι






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα
(Κινέζικη συνταγή)


Υλικά
1 κονσέρβα μπαμπού
2 καρότα
1 κρεμμύδι
½ κινέζικο λάχανο
2 κλωνάρια σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
100γρ. φασόλια χάντρες (βρασμένα ή κονσέρβα)
150γρ. μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας σάκε ή σέρι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας νερό
αλάτι


Εκτέλεση

Κόβετε όλα τα λαχανικά σε μπαστουνάκια. Βάζετε τη μαργαρίνη σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει, σοτάρετε το καρότο, το μπαμπού, το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτετε το λάχανο, το σέλερι, τα φασόλια και τις πιπεριές. Ραντίζετε με αλάτι και το σάκε, προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό. Αφήνετε στη φωτιά για 5 λεπτά και σερβίρετε.


Πηγή: Γεύσεις του κόσμου, εκδ.Suaseta