Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σούπα με πράσα και Stilton


Σούπα με πράσα και Stilton
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
3 πράσα καθαρισμένα, μόνο το άσπρο μέρος, και πολύ ψιλοκομμένα
1 πατάτα καθαρισμένη
3 νεροπότηρα ζωμό κότας (δείτε συνταγή)
125γρ. stilton(αγγλικό μπλε τυρί), λιωμένο με το πιρούνι
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τα ψιλοκομμένα πράσα, την πατάτα ψιλοκομμένη μαζί με το ζωμό και βράστε τα για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε το σύνολο στο μπλέντερ και κάντε το μια ομοιογενή μάζα. Ξαναβάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέστε το λιωμένο stilton. Ζεσταίνετε σιγά, σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το τυρί να διαλυθεί. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

Πηγή: Περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ «Gourmet», Ηλίας Μαμαλάκης