Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Γιαουρτόπιτα Μετσόβου






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Για 16 μερίδες




Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
4 αυγά
300γρ. αγελαδινό γιαούρτι
250γρ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Βάζετε σε μια λεκάνη τη ζάχαρη και το βούτυρο. Τα χτυπάτε μαζί μέχρι ν’ ασπρίσουν. Ρίχνετε τα αυγά, ένα-ένα, χωρίς να σταματήσετε να χτυπάτε το μείγμα και προσθέτετε το γιαούρτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα αραιό μείγμα. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα το μείγμα. Ψήνετε στους 180ο C, για 1 ώρα.