Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μπισκότα μπάλες γεμιστά με σοκολάτα - φουντούκι





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 15 διπλά μπισκότα



Υλικά
Για τη ζύμη
1 κούπα φουντούκια αλεσμένα πολύ καλά
2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
1 ½ κούπα βούτυρο
1 βανίλια
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
½ κούπα κρέμα γάλακτος
2 κούπες σοκολάτα τριμμένη
¼ κούπας βούτυρο
1/3 κούπας θρυμματισμένο φουντούκι για το τύλιγμα



Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ανακατέψτε το αλεύρι με τα φουντούκια και τη βανίλια, αδειάστε τα στο μπολ με το βούτυρο και ζυμώστε το μείγμα, ώσπου να γίνει ζύμη απαλή και τριφτή όπως του κουραμπιέ.
Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και αραδιάστε τα σε ταψί. Ψήστε τα σε φούρνο 180ο C, για 15 λεπτά. Βγάλτε τα σε σχάρα να κρυώσουν.
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τη βράσετε. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε την τριμμένη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατέψτε τα ώσπου να λιώσουν. Κατεβάστε από τη φωτιά, και αφήστε το γλάσο να κρυώσει αρκετά και να πήξει. Ενώστε τα μπισκότα ανά δύο με το μείγμα της σοκολάτας και τυλίξτε την ένωση γύρω γύρω στο τριμμένο φουντούκι.

Πηγή: Περιοδικό «Real Food»