Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Αρνάκι ψημένο μέσα στο καρβέλι


Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 2 ώρες και 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Συνταγή Κοζάνης

Υλικά
1 ½ κιλό μπούτι από αρνί γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Ρίγανη
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος, εκτός ψυγείου
1 καρβέλι ψωμί μεγάλο



Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας και το στραγγίζουμε. Το αλατίζουμε, ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και στρώνουμε με το μαχαίρι το βούτυρο που αφήσαμε έξω από το ψυγείο. Επίσης με το μαχαίρι στρώνουμε καλά και τη μουστάρδα και πάνω από τη μουστάρδα βάζουμε ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.
Παίρνουμε το ψωμί, το κόβουμε οριζόντια και ακριβώς στη μέση. Το αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε το κρέας μέσα, σαν σε ένα ταψί. Κλείνουμε το χωμί και το τυλίγουμε με λαδόκολλα, το δένουμε καλά και το ψήνουμε στους 180ο C, για 2 ώρες και 30 λεπτά. Σερβίρουμε το αρνάκι ζεστό συνοδευόμενο από πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.