Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινό με ιταλικά ζυμαρικά





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 ώρα
Για 6 άτομα
Θερμίδες 245 / Λιπαρά 3 γρ.
  

Υλικά
595γρ. χοιρινό σνίτσελ ή χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
1 μελιτζάνα μικρή κομμένη στα τέσσερα και κατόπιν σε μικρές φέτες
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού τσίλι σος
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 2 κουτ. σούπας νερό
1 συσκευασία ντοματάκια, κομμένα στη μέση
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
115γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
¼ κούπας βασιλικό, φρέκσο και ψιλοκομμένο
225γρ. ταλιατέλες ή φετουτσίνι


Εκτέλεση

Αλατίστε τις μελιτζάνες, αφήστε τες για 1 ώρα, ξεβγάλτε τες με νερό, στεγνώστε τες, τηγανίστε τες ελαφρά και βγάλτε τες από το τηγάνι. Προσθέστε λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε το πράσο και το σκόρδο. Προσθέστε την τσίλι σος, τον τοματοπολτό, τα ντοματάκια και βράστε τα για 3 λεπτά. Προσθέστε το μπέικον, τα μανιτάρια και τον βασιλικό. Συνεχίστε το βράσιμο για 5 λεπτά.
Βράστε τα ζυμαρικά αλ ντέντε και σουρώστε τα. Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι τηγανίστε ελαφρά το χοιρινό για 3 λεπτά, σε 2-3 δόσεις. Προσθέστε το στη σάλτσα των λαχανικών. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και τρίψτε από πάνω φρέσκο πιπέρι.

Πηγή: Βιβλίο «εύκολες και νόστιμες συνταγές»