Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 10 λεπτά
Για
6 άτομα
40 γρ
ελαιόλαδο
500 γρ
ψαρονέφρι
αλεύρι για
αλεύρωμα
70 γρ φρέσκα
μανιτάρια
40 γρ
πιπεριά πράσινη
40 γρ
κρεμμύδι ξερό
30 γρ
προσούτο Πάρμας
30 γρ τυρί
καπνιστό (Μετσοβόνε)
10 γρ πάστα
θυμαριού
λίγο κρόκο
Κοζάνης
200 γρ
φρέσκια κρέμα γάλακτος
70 γρ λευκό
κρασί αρετσίνωτο
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια με μια βούρτσα ή
μια βρεγμένη πετσέτα, χωρίς να τα βρέξουμε κάτω από τη βρύση, γιατί θα
ρουφήξουν νερό που θα αποβάλλουν μετά μαζί με όλη τη γεύση τους. Τα κόβουμε σε
φέτες. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι.
Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους. Κόβουμε το φιλέτο σε
φέτες, τις αλευρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Μετά από 5 λεπτά ψήσιμο
ρίχνουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το προσούτο. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε
άλλα 2 λεπτά και ρίχνουμε τον κρόκο, έπειτα την πάστα θυμαριού και σβήνουμε με
μισό ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Τότε,
προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε στο πάτο σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε
με το τυρί Μετσοβόνε και σερβίρουμε ζεστό.
Για να φτιάξουμε την πάστα θυμαριού αναμιγνύουμε ένα
μάτσο φρέσκο θυμάρι (μόνο τα πράσινα φύλλα) μαζί με λίγο ελαιόλαδο και μια
πρέζα αλάτι στο blender. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα. Φυλάμε σε κλειστό
δοχείο στο ψυγείο για τρεις εβδομάδες.