Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινές κοτολέτες με σάλτσα από γκρέιπφρουτ





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά
Για 4 άτομα
Θερμίδες 252 / Λιπαρά 4 γρ.


Υλικά
4 άπαχες χοιρινές κοτολέτες ή μπριζόλες λαιμού
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
8 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 γκρέιπφρουτ, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ½ κουτ. σούπας κάπαρη
2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Αλείψτε το χοιρινό ελαφρά με λάδι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ετοιμάστε τη σάλτσα αναμειγνύοντας τις ελιές, το γκρέιπφρουτ, το μαϊντανό, την κάπαρη και το ελαιόλαδο.
Ψήστε τις κοτολέτες σε ελαφρά λαδωμένο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ στους 200ο C, για 6 λεπτά την κάθε πλευρά. Περιμένετε μερικά λεπτά να κρυώσει πριν ρίξετε επάνω τη σάλτσα.
Σερβίρετε με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.

Πηγή: Βιβλίο «εύκολες και νόστιμες συνταγές»