Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας







Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
600γρ. ψαρονέφρι
Αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
¼ κούπας κρεμμύδι τριμμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
¼ κούπας μαυροδάφνη
½ κούπα ζωμό κρέατος
¼ κούπας γούστερ σος ή σόγια σος
Για το ρύζι με ξηρούς καρπούς
1 κούπα ρύζι σπυρωτό
4 κούπες νερό
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
½ κούπα αμύγδαλα ψημένα, χοντροκομμένα
¼ κούπας σταφίδες μαύρες
¼ κούπας βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
¼ κούπας δαμάσκηνα ξερά, ψιλοκομμένα
1/8 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ
Αλάτι, πιπέρι
4 κουτ. σούπας κονιάκ



Εκτέλεση

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και αλείψτε τα με τη μισή μουστάρδα. Σε μεγάλο τηγάνι λιώστε τη μαργαρίνη και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τα φιλέτα και σοτάρετε τα 5 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Σβήστε με το κρασί.
Ανακατέψτε το ζωμό με την υπόλοιπη μουστάρδα και τη γούστερ σος ή τη σόγια σος, και προσθέστε το στο κρέας. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμα.
Ετοιμάστε το ρύζι. Βράστε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό, 1 κουταλιά μαργαρίνη και όσο αλάτι θέλετε. Αφού μαλακώσει στραγγίστε το και φυλάξτε το στην άκρη, να κρυώσει. Λιώστε την υπόλοιπη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίξτε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε να ζεσταθούν. Σβήστε με το κονιάκ. Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και συνοδέψτε με αυτό τα φιλέτα, περιχύνοντας με τη σάλτσα.


Πηγή: Περιοδικό «Real Food»