Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μεσογειακό γεμιστό ψωμί





Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
1 μπαγκέτα
250γρ. βραστό κρέας ψιλοκομμένο (μοσχάρι ή χοιρινό)
3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 αυγά
4 αγγουράκια τουρσί
2 κουτ. σούπας κάπαρη
12 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
10 φύλλα μαρουλιού
4 αντσούγιες σε ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Βγάζετε τα αγγουράκια από το ξίδι, τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Πλένετε καλά την κάπαρη με άφθονο νερό για να ξαρμυρίσει και τη στεγνώνετε προσεκτικά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβετε στη μέση το ψωμί κατά μήκος και αφαιρείτε την ψίχα. Πλένετε καλά τα μαρουλόφυλλα, τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας.
Βάζετε σε μπολ τη μαγιονέζα, προσθέτετε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε δεύτερο μπολ βάζετε το κρέας σε κομματάκια, τα αγγουράκια τουρσί και την κάπαρη, προσθέστε τη σάλτσα μαγιονέζας και τις ελιές και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα στο ψωμί, καλύπτετε με 2-3 μαρουλόφυλλα, βάζετε στη θέση της το πάνω μέρος της μπακέτας και τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη. Τοποθετείτε το γεμιστό ψωμί στο ψυγείο και το αφήνετε 1 ώρα.
Βάζετε τα αβγά σε πλατιά κατσαρόλα, καλύπτετε με κρύο νερό και αφήνετε να βράσουν. Από τη στιγμή που θα βράσει το νερό, συνεχίζετε το βρασμό για 10 λεπτά. Βγάζετε τα σφιχτά αβγά από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα ξεφλουδίζετε με προσοχή και τα κόβετε σε φετούλες κατά μήκος.
Βγάζετε το γεμιστό ψωμί από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και το κόβετε σε χοντρές φέτες με κοφτερό μαχαίρι. Σε μια οβάλ πιατέλα στρώνετε τα υπόλοιπα μαρουλόφυλλα και από πάνω ακουμπάτε τις φέτες του γεμιστού ψωμιού. Διακοσμείτε με τα σφιχτά αυγά και τις αντσούγιες και σερβίρετε.