Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Κεμπάπ με μανιτάρια και ελιές







Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 6 λεπτά
Για 4 άτομα
Θερμίδες 302 / Λιπαρά 4 γρ.


Υλικά
510γρ. άπαχο χοιρινό, κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
Χυμό από 1 λεμόνι, και λίγο ξύσμα
¼ κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
200γρ. μαύρα μανιτάρια, σε φέτες
8 καλαμάκια για σουβλάκια, βουτηγμένα στο νερό για 1 ώρα

Εκτέλεση

Αναμείξτε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις ελιές, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το λάδι. Περάστε σε κάθε καλαμάκι 3 μανιτάρια και 3 κύβους χοιρινού εναλλάξ.
Ψήστε στο γκριλ στους 200ο C, για 6 λεπτά, γυρνώντας τα 2-3 φορές. Αλείψτε τα κεμπάπ με το μείγμα του λαδιού που φτιάξατε, 2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε τα κεμπάπ περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα του λαδιού που έχει μείνει και συνοδέψτε τα με σαλάτα.

Πηγή: Βιβλίο «εύκολες και νόστιμες συνταγές»