Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Σαλάτα με χειμωνιάτικα λαχανικά






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Για 4 μερίδες

Υλικά
1 μικρό φινόκιο, κομμένο σε λεπτά φετάκια
½ λάχανο άσπρο, τριμμένο
2 αχλάδια κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
100γρ. ροκφόρ σε κομματάκια
4 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
4 κουτ. σούπας ρόδια
1 σικορέ, σε φετάκια
1 μικρό μωβ λάχανο
Για το ντρέσινγκ
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
1-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού (όσο χρειαστεί για να γίνει πιο αραιή η σάλτσα)



Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλύντε καλά τα λαχανικά και στρώστε τα όμορφα σε μια μεγάλη πιατέλα. Ανακατέψτε το τριμμένο λάχανο με το φινόκιο και τη σάλτσα και τοποθετήστε το μείγμα στο κέντρο των λαχανικών. Γαρνίρετε με τα αχλάδια, περιχυμένα με το χυμό για να μη μαυρίσουν. Πασπαλίστε με το τυρί, το καρύδι και τα ρόδια και σερβίρετε.



Πηγή: Περιοδικό «Real Food»