Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Ψαρονέφρι με πιπεράτη σάλτσα και πουρέ πρασοσέλινο






Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
600γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες
4 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι σε κόκκους
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 3 κουτ. σούπας βούτυρο
¼ κούπας κονιάκ
¼ κούπας γούστερ σος
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
¼ κούπας κρέμα γάλακτος
Για τον πουρέ
3 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες
1 μικρή σελινόριζα ξεφλουδισμένη, ζεματισμένη και κομμένη σε κομμάτια
2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
3 κουτ. βούτυρο
1/3 κούπας γάλα εβαπορέ
Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο, προαιρετικά



Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τον πουρέ βράστε τις πατάτες και τα ζεματισμένα κομμάτια σελινόριζας για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Σοτάρετε στο βούτυρο το πράσο να μαραθεί. Ρίξτε το γάλα και σιγοβράστε για 4 λεπτά. Αλέστε την πατάτα και τη σελινόριζα στο μπλέντερ. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με το πράσο και ανακατέψτε καλά να γίνει ο πουρές μαλακός, ρίχνοντας λίγο ακόμα γάλα αν χρειαστεί. Προσθέστε αν θέλετε και το ψιλοκομμένο σέλινο.
Αλατίστε τα φιλετάκια, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετέ τα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, σε δυνατή φωτιά. Σβήστε με το κονιάκ, ρίξτε τη γούστερ σος και το πράσινο πιπέρι και βράστε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αφού πρώτα την ανακατέψετε καλά με την κέτσαπ και τη μουστάρδα. Ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να σιγοβράσει η σάλτσα. Συνοδέψτε τα φιλέτα με τον πουρέ.

Πηγή: Περιοδικό «Real Food»