Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Κροστίνι με κοπανιστή και μανιτάρια






Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 μερίδες

Υλικά
12 φέτες μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
250γρ. κοινά μανιτάρια, πλυμένα και κομμένα σε φέτες
200γρ. κοπανιστή (κατά προτίμηση Μυκόνου)
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας λευκό γλυκό κρασί
¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι



Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, το πιπέρι και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατεύοντας ελαφρά για 2 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 1 λεπτό. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ροδοψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα ή σε ένα ταψάκι στο γκριλ, μετά αλείφουμε κάθε φέτα με 1 κουταλιά του γλυκού κοπανιστή και σκεπάζουμε με το μείγμα των μανιταριών.


*Τα κροστίνι είναι φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με διάφορα γευστικά επιθέματα.