Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Τσόου μέιν με σούπα






Χρόνος προετοιμασίες 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ
250γρ. κοτόπουλο στήθος
1 πράσο
1 καρότο
6 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
1 ποτήρι του νερού φασόλια χάντρες (βρασμένα ή κονσέρβα)
800ml. ζωμό κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας σέρι
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
500γρ. νούντλς
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε το κοτόπουλο σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε το πράσο και το καρότο. Ζεσταίνετε 5 κουταλιές σησαμέλαιο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο και το πράσο. Μόλις το κοτόπουλο μαλακώσει, προσθέτετε το καρότο και τα φασόλια.
Περιχύνετε με το ζωμό και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι τα υλικά να αρχίσουν να βράζουν. Ξαφρίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζετε τα νούντλς σε άφθονο νερό ελαφρά αλατισμένο, για 3 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα κρατάτε ζεστά σε μια σουπιέρα την οποία έχετε αλείψει από πριν με 1 κουταλιά σησαμέλαιο για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
Αλατοπιπερώνετε το ζωμό όπου βράζουν το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Προσθέτετε επίσης τη σάλτσα σόγιας και το σέρι και ρίχνετε όλο το μείγμα στη σουπιέρα πάνω στα μαγειρεμένα νουντλς, ανακατεύετε για να αναμειχθούν καλά τα υλικά και σερβίρετε.