Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Τραχανάς ξινός με κοπανιστή





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα

 

Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού τραχανά ξινό
Κοπανιστή Μυκόνου
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
4 ντομάτες μεγάλες, τριμμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού νερό


Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε λίγο λίγο τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Τέλος, προσθέτετε την κοπανιστή τριμμένη και σερβίρετε αμέσως με τηγανισμένο μπαγιάτικο ψωμί που έχετε τρίψει προηγουμένως με λίγο σκόρδο και έχετε κόψει σε μεγάλα ζάρια.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Σιμώνη Καρίφη