Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μους καρότου





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 4 άτομα
  

Υλικά
600γρ. καρότα
120γρ. τυρί κρέμα
160γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
2 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
Για τα μπισκοτάκια παρμεζάνας
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο κύμινο σε σπόρους


Εκτέλεση

Καθαρίζετε και βράζετε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί, τα ¾ της κρέμας και το κύμινο και τα πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγη από την υπόλοιπη κρέμα όσο χρειαστεί, ώστε να έχετε ένα κρεμώδες, απαλό μείγμα. Το μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια και πασπαλίζετε την επιφάνεια με το καβουρδισμένο σουσάμι. Διατηρείτε τις μους στο ψυγείο και τις βγάζετε 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Φτιάχνετε τα μπισκότα παρμεζάνας, μοιράζοντας την παρμεζάνα πάνω σε ταψί, στρωμένο  με λαδόκολλα σχηματίζοντας 4 δίσκους. Τους πασπαλίζετε με τους σπόρους του κύμινου και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 10 λεπτά επιβλέποντας κατά το ψήσιμο να μην καούν. Όταν κρυώσουν τα μπισκοτάκια, τα βγάζετε προσεκτικά με σπάτουλα και γαρνίρετε τις μους.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Σιμόνη Καφίρη