Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χοιρινό με κέτσαπ και λίτσι





Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα

 
Υλικά
500γρ. χοιρινά φιλετάκια
3 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
½ ποτ. νερού αποξηραμένα μανιτάρια, μουλιασμένα σε χλιαρό νερό για 20’
2 κουτ. σούπας σάκε
1 κρόκος αυγού
3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Πιπέρι
Σησαμέλαιο για τηγάνισμα
5 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 κονσέρβα λίτσι
Για τη σάλτσα
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας σάκε ή σέρι
3 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
250ml. νερό
Αλάτι


Εκτέλεση

Κόβετε τα φιλέτα, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε φαρδιές λωρίδες. Μαρινάρετε 10 λεπτά τα κομμάτια κρέατος με το πιπέρι και το σάκε. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ την κέτσαπ, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε, το ξίδι, το κορνφλάουρ, το νερό και το αλάτι. Χτυπάτε τον κρόκο με 3 κουταλιές νερό, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε.
Πανάρετε τα κομμάτια κρέατος και τα ρίχνετε στο ζεστό σησαμέλαιο, φροντίζοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Όταν ροδίσουν, τα βγάζετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Βάζετε σε άλλο τηγάνι τη μαργαρίνη, σοτάρετε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά, περιχύνετε με τη σάλτσα που προετοιμάσατε και προσθέτετε το τηγανητό κρέας. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση. Απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε γαρνίροντας με λίτσι.