Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Ριγκατόνι με κοτόπουλο και σάλτσα καρύδας





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
500γρ. ριγκατόνι
2 στήθη κοτόπουλο, ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού κάρυ
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα καρύδας
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού κάσιους, ψημένα και ψιλοκομμένα



Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τα στήθη του κοτόπουλου, αφού τα έχετε αλατίσει καλά. Προσθέτετε το κάρυ, την πάπρικα και το πιπέρι, το γάλα καρύδας και το νερό.
Μαγειρεύετε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει, το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί και η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη. Βράζετε τα ριγκατόνι και σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα κοτόπουλου και πασπαλίζετε με τα κάσιους.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Γεωργιάννας Χιλιαδάκη