Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Σαλάτα με καπνιστό χοιρινό και σταφύλια





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 0 λεπτά
Για 2 άτομα



Υλικά
100γρ. καπνιστό χοιρινό, κομμένο σε κύβους
1 τσαμπί ρόγες σταφυλιού
1 λόλα κόκκινη καθαρισμένη, πλυμένη και κομμένη με το χέρι
1 λόλα πράσινη καθαρισμένη, πλυμένη και κομμένη με το χέρι
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
50γρ. φουντούκια μακαντέμια, χοντροκοπανισμένα
Για τη βινεγκρέτ
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μπλέντερ το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το λάδι και το αλατοπίπερο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζετε σε ένα μπολ μεγάλο τις κομμένες λόλες, τις ρόγες του σταφυλιού, τον βασιλικό, το καπνιστό χοιρινό και ανακατεύετε. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και την ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια και σερβίρετε.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Βασίλης Τσαγκάρης