Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Γαρίδες σε τζίντζερ





Χρόνος προετοιμασίες 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα
  

ΥΛΙΚΑ
500γρ. γαρίδες μεγάλες
1 πράσο
1 κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουτ. σούπας σέρι
6 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι

Εκτέλεση
Πλένετε τις γαρίδες με το κέλυφος και τις στραγγίζετε. Τις βάζετε σε μπολ. Ψιλοκόβετε το πράσο και το τζίντζερ, τα βάζετε στο μπολ με τις γαρίδες, προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και το σέρι και αφήνετε τις γαρίδες να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
Τις βγάζετε από το μπολ, ζεσταίνετε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και τις τηγανίζετε. Όταν ροδίσουν, τις ραντίζετε με αλάτι και ζάχαρη και απομακρύνετε τις γαρίδες από τη φωτιά. Τις σερβίρετε αμέσως με το κέλυφος.