Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Πένες με κοτόπουλο και ρόδι





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά
Για 4 άτομα
  

Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 πακέτο πένες ή άλλο ζυμαρικό
700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο, σε μπουκίτσες
1 ρόδι, ξεσποριασμένο
1 ½ φλιτζ. του καφέ χυμό ροδιού
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος, κομμένο σε φετούλες
1 φλιτζ. του καφέ λευκό κρασί γλυκό
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγο αλεύρι
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το περνάτε από ελαφρύ αλεύρωμα. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι να κάψει και ρίχνετε το ελαιόλαδο και μετά τις μπουκίτσες του κοτόπουλου. Σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζετε να σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σβήνετε με το κρασί και το χυμό του ροδιού και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο, περίπου 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και δυο τρεις κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα. Αφήνετε να πάρει 2 βράσεις ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε το μαϊντανό και τα μισά σποράκια ροδιού.
Στο μεταξύ έχετε βράσει τις πένες. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Ανακατεύετε για λίγο και σερβίρετε σε πιάτα προσθέτοντας λίγο μαϊντανό και μερικούς σπόρους ροδιού ακόμα. Συνοδεύετε με επιπλέον παρμεζάνα.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Ιωάννα Σταμούλου