Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τσόπ σούι με ομελέτα







Χρόνος προετοιμασίες 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα

 
ΥΛΙΚΑ
2 χοιρινά φιλέτα
1 καρότο
3 μανιτάρια αποξηραμένα (πορτσίνι)
3 πιπεριές πράσινες κέρατο
3 φύλλα λάχανου
1 κλωνάρι σέλερι
1 κουτ. σούπας σάκε ή σέρι
4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
½ κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
3 αυγά
9 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
Αλάτι

Εκτέλεση
Κόβετε τα φιλέτα σε λεπτές λωρίδες και τα λαχανικά σε μπαστουνάκια. Ραντίζετε το κρέας με το σάκε και 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας, και το πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ.
Βάζετε στο τηγάνι 6 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρέας και το καρότο. Μουσκεύουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά σε χλιαρό νερό. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με τις πιπεριές, το λάχανο και το σέλερι. Ραντίζετε με την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και μισή κουταλιά αλάτι.
Όταν μαλακώσουν όλα τα υλικά, τα βάζετε σε ένα πιάτο για να τα διατηρήσετε ζεστά. Σε άλλο τηγάνι βάζετε 3 κουτ. σησαμέλαιο και ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά με αλάτι. Φτιάχνετε μια λεπτή ομελέτα, την κόβετε σε λωρίδες, τη βάζετε πάνω στο τσόπ σούι και σερβίρετε.