Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Ριζότο με κάρυ





 Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. σούπας κοφτή κάρυ
½ κουτ. τσαγιού κοφτό κανέλα
½ φύλλο δάφνης
5 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή κότας
Αλάτι, πιπέρι
½ κιλό ρύζι αρμπόριο
½ φλιτζ. τσαγιού ξανθή σταφίδα
2 κουτ. σούπας γεμάτες κουκουνάρι
3 αυγά βραστά
Μαϊντανό


Εκτέλεση

Σωτάρετε με το βούτυρο, σε σιγανή φωτιά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο ωσότου μαραθούν. Προσθέτετε το κάρυ, την κανέλα και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύετε το μείγμα για 1 λεπτό και ρίχνετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το μείγμα αρχίζει να βράζει ρίχνετε το ρύζι, το σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Προς το τέλος προσθέστε τη σταφίδα και το κουκουνάρι, αφού το σωτάρετε με 1 κουταλιά βούτυρο. Βάζετε το ρύζι σε πιατέλα και το γαρνίρετε με βραστά αυγά, κομμένα στη μέση και με μαϊντανό. Σερβίρετε με ψητό κοτόπουλο.