Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Σάλτσα πέστο



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 0 λεπτά
Για 300γρ. σάλτσα





Υλικά
100 γρ. φύλλα βασιλικού, πλυμένα και στεγνά
4-5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, χωρίς το πράσινο φύτρο
100 ml ελαιόλαδο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο
50 γρ. κουκουνάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
Βάζετε στο μίξερ και στην μεγάλη ταχύτητα τα σκόρδα και τα ψιλοκόβετε. Προσθέτετε τον βασιλικό και όταν το μαχαίρι καθώς γυρίζει δεν κόβει άλλο, αρχίζετε να ρίχνετε το λάδι, μέχρι να έχετε μια πηχτή σάλτσα. Προσθέτετε την παρμεζάνα και αφού ενσωματωθεί, ρίχνετε τα κουκουνάρια, που ψιλοκόβονται κι αυτά. Στο τέλος ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Έτοιμο!

* Ο βασιλικός περιέχει αρκετό νερό στα φύλλα του, το οποίο βγαίνει στη σάλτσα. Σκουπίστε τον καλά ή αφήστε τον να στεγνώσει, πριν τον κάνετε πέστο. Αν η ποσότητα είναι περισσότερη απ’ όση χρειάζεστε, βάλτε την υπόλοιπη σε βαζάκι(α) που κλείνουν ερμητικά και σκεπάστε την επιφάνεια με λάδι. Θα διατηρηθεί μ’ αυτό τον τρόπο στο ψυγείο για πολύ καιρό.