Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Μπριός με τόνο




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 0 λεπτά
Για 12 άτομα


Υλικά
12 ψωμάκια μπριός
40γρ. βιτάμ με γιαούρτι
1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένη
1 καρότο, τριμμένο
1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα γλυκιά
12 φύλλα μαρουλιού
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
Αλείφετε τα ψωμάκια με το βιτάμ γιαούρτι και τοποθετείτε ένα φύλλο μαρουλιού στη βάση από κάθε μπριός. Ανακατεύετε τον τόνο, το καρότο, τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τη μουστάρδα. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε.
Μοιράζετε το μείγμα πάνω στο μαρούλι σε κάθε μπριός. Σκεπάζετε ελαφρά με το άλλο κομμάτι ψωμιού και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Καλό θα είναι να γεμίσετε τα μπριός λίγη ώρα πριν τα σερβίρετε, ώστε να μη μαλακώσει το ψωμί και βγάλει υγρά το μείγμα.


Πηγή: Βιβλίο "Στιγμές χαράς σε χρώμα κόκκινο", Βιτάμ